Hope

Hope

Wednesday 14 January 2015

După miezul nopţii şi un pahar de vin



Ştiu cã o sã mã contrazicã mulţi la rândurile de mai jos, dar atunci n-ar mai exista dreptul la opinie.

"Hai sã vorbim deschis. Care e viaţa ta?
O sã îţi displacã ce auzi!"

Nu ştiu cum sã definesc viaţa şi mai ales viaţa mea. Fac ceea ce îmi place, raţional sau nu, la modã sau demodat, conştient sau inconştient. Vã zic eu ceva: Conteazã ca fac, egal ce, în felul meu şi cum cred eu şi nu pic în pãcatul de a fii în rând cu lumea.
De aş face cum vrea lumea, nu aş mai fi eu. Mi-aş pierde valorile, aş deveni un robot, ceva controlabil de aşa – zise” normele societãţii”.
Dacã eu vreau sã fiu liberã, sunt. Şi da, pierd nopţi întregi prin baruri, petreceri şi de ce nu, aşternuturi şi mã simt extraordinar de bine. De ce? Cã nu sunt ca ceilalţi.
Sunt o adeptã a zilelor cu luminã artificialã. Însã o înfocatã a frumosului, a textelor şi cãrţilor bune, a unui vin de colecţie, a unui bãrbat la costum ce îmi oferã o ţigarã. Nu visez la iubiri ca în poveşti, vorbe dulci, alerg dupã nonconformism, naturaleţe şi independenţã.
Îmi aud des "aşeazã-te la casa ta". Ştiu ce vreau de la viaţã, nu trebuie sã îmi zicã nimeni. Am normele si principiile mele. Ce este o hârtie într-o relaţie? Mai bine ar exista dragoste fãrã judecãţi. Ce e aceea "casa ta"? Eu sunt casa şi universul meu.
Viaţa nu se rezumã doar la servici, familie, copii, prieteni, iubire, eu, tu sau altcineva. Viaţa e rãzboi, pericol, risc, plãcere, nebunie, sex, oameni, alcool, tristeţe, eşec, reuşitã, euforie, muzicã, cuvinte, aşternuturi, vorbe, atingeri, greşeli, trãdare, remuşcãri, rãzbunare, bãrbaţi, femei, dar cel mai important Viaţa e cum combini totul.

No comments:

Post a Comment

Contact Form

Name

Email *

Message *

My Blog List

  • Şah mat sau remizã? - Nu pot fi rea. Adicã pot, dar nu mai vreau. Mã simt tulbure ca râurile dupã inundaţii, iar gândurile pornesc pe contrasens. Ce rost are sã îmi bag nasul ...
    9 years ago

Aripi de pânză

Aripi de pânză